OZNANILA: sedma velikonočna nedelja

blaženi Lojze Grozde

Za čiščenje cerkve se zahvaljujem skupini iz pristave in Malega Mengša zahodno od Liparjeve.

Prihodnjo soboto so na vrsti Veliki Mengeš od Grobeljske do Kolodvorske.

Izšla je nova številka Družine. V njej piše, da noben otrok ni napaka. Objavljen je vodnik po duhovnih vajah.

V torek ob 18.00 imajo v dvorani župnijskega doma zaključni nastop učenci glasbene šole Domžale, oddelek Mengeš. Vabljeni.

V sredo ob 18.00 bo molitev pred Najsvetejšim. Po sveti maši bo seja ŽPS.

V četrtek ob 17.30 bo v župnijskem domu priprava staršev in botrov na krst otrok.
V četrtek Radio Ognjišče vabi na festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca, ki bo ob 19.30 na forumu zavoda sv. Stanislava v Šentvidu. Dobrodošli mladi in mladi po srcu. Otroci do 10. leta imajo prost vstop. Vstopnice preko spleta v predprodaji so po 8 € v spletni trgovini Katoliške mladine. Na dan festivala pa 10 € na prizorišču.

V petek ob 18.00 bo međugorska molitev.

V nedeljo bo praznik binkošti. Med sveto mašo ob 10.00 bo možnost prejema zakramenta bolniškega maziljenja. Pred in med sveto mašo tudi zakrament svete spovedi.

Župnijski dan, 4. 6. 2023
Tudi letos bo v župniji Mengeš tradicionalni župnijski dan. Letos že drugič. Namen župnijskega dneva je graditev občestva, kot so to počeli prvi apostoli. V apostolskih delih lahko preberemo, kako so prvi verniki živeli »z veselim in preprostim srcem«, ter so resnično živeli v občestvu pri »lomljenju kruha«. Tak je bil tudi vtis prvega župnijskega dneva, bilo je preprosto in veselo.
Zato ste vsi v nedeljo 4. 6. 2023 ob 10.00 vabljeni k slovesni sveti maši, takoj po maši pa na piknik. Gospodinje naprošamo, da spečete pecivo, ki ga prinesete v župnijski dom 3. 6. med 18. in 19. uro. V primeru dežja bo piknik v župnijskem domu, sicer pa na vrtu za samostanom. Pridite in povabite še druge!