OZNANILA: binkošti

neznani avtor: Binkošti

Za čiščenje cerkve se zahvaljujem skupini iz Velikega Mengša od Grobeljske do Kolodvorske. Prihodnjo soboto so na vrsti Veliki Mengeš severno od Prešernove in Kolodvorske. Za čiščenje župnijskega doma se zahvaljujem mami in babici veroučencev.

Izšla je nova številka Družine. V njej je priloga o blaženem mučencu Lojzetu Grozdetu ob 100-letnici rojstva in 80-letnici smrti. Izšla ne nova številka Ognjišča. V njej preberite: Je normalno, da ubijanje postane normalno? Izšel je nov Mihaelov list.

V ponedeljek je praznik Marije, Matere Cerkve, ali binkoštni ponedeljek. Sveti maši bosta ob 8.00 in 19.00. Pri obeh mašah bo nabirka za obnovo orgel in povečanje pevskega kora. Ta dan bodo zadnjič zadonele orgle pred temeljito obnovo.

V sredo bo zaključek šmarnične pobožnosti. Od srede do sobote bo uro pred sveto mašo izpostavljeno Najsvetejše.

V petek dopoldan bo obisk bolnikov.

V soboto od 7.00 do 8.30 bo vpis svetih maš za julij in avgust. Iz sobote na nedeljo bo celonočno češčenje v župnišču.

Prihodnja nedelja, 4. junij, bo slovesni praznik Svete Trojice.
Imeli bomo tradicionalni župnijski dan. Letos že drugič! 🙂
Zato ste vsi ob 10. uri vabljeni k slovesni sveti maši, takoj po maši pa na piknik. V primeru dežja bo piknik v župnijskem domu, sicer pa na samostanskem vrtu. Pridite in povabite še druge! Vstop je prost, hvaležni pa bomo za vsak prostovoljni prispevek.
Gospodinje naprošamo, da spečete pecivo, ki ga prinesete v župnijski dom v soboto, 3. junija, med 18. in 19. uro.
Vse, ki ste pripravljeni poprijeti za delo, vabimo k sodelovanju pri pripravi prostora za piknik: naslednjo soboto, 3. junija, se ob 8. uri dobimo pred župnijskim domom. Izkoristite priložnost za delovno dopoldne v prijetni družbi, za kavo in prigrizek pa bomo poskrbeli mi.