Trinajsta navadna nedelja

Sveti Pavel

Za čiščenje cerkve se zahvaljujem skupini s Pristave in Malega Mengša zahodno od Liparjeve. Za krašenje pa Poloni Debevec. Prihodnjo soboto so na vrsti Veliki Mengeš od Grobeljske do Kolodvorske.

Od 25. junija so v cerkvi zopet obvezne zaščitne maske.

Spričevala od verouka bodo veroučenci dobili pri verouku ob zaključku prihodnjega leta. Ko se je verouk prekinil v marcu zaradi koronavirusa, ga potem nismo nadaljevali. Če bodo razmere dopuščale bomo imeli verouk od 7. septembra dalje.

Če bodo razmere dopuščale bomo imeli oratorij od 17. do 21. avgusta. Prijavnice so na spletni strani župnije Mengeš.

Jutri na praznik Petra in Pavla bodo v ljubljanski stolnici ob 9h posvečeni naslednji novomašniki: Anže Cunk iz župnije Kokrica, Martin Leban iz župnije Jesenice, Tilen Oberwalder Zupanc iz sosednje župnije Jarše, Janez Potisek iz župnije Dol pri Ljubljani, Matej Rus iz župnije Šentvid pri Stični ter Lazarist Rok Vinko Žlendir iz župnije Maribor – sv. Marija.
Izšla je nova št. Družine – novomašna.

Od srede do sobote zvečer bo uro pred sveto mašo molitev pred Najsvetejšim. V petek bo prvi petek. Po domovih bo obisk bolnikov. Iz sobote na nedeljo ob celonočno češčenje v zimski kapeli. Prihodnjo nedeljo bo praznik sv. Cirila in Metoda.