OZNANILA: četrta adventna nedelja

foto: Anže Hribar

Za čiščenje cerkve se zahvaljujem skupini iz Velikega Mengša od Grobeljske do Kolodvorske. Prihodnji petek so na vrsti Veliki Mengeš severno od Prešernove in Kolodvorske.

Izšla je nova, dvojna številka Družine; božična s koledarjem. Na voljo so dodatni izvodi. En izvod stane 5,00 €. V župnišču je na voljo oglje in kadilo za tri svete večere ter Marijanski koledar in Družinska pratika 2022. Na polici s tiskom je še nekaj drugih revij.

Od letos lahko 1% dohodnine namenite tudi župniji Mengeš. Obrazci z navodili so na voljo na polici s tiskom in na polici pri glavnem vhodu v cerkev. Do četrtka bo še verouk, potem se začenjajo božično novoletne počitnice, ki bodo do svetih treh kraljev. V sredo dopoldan bo še obisk bolnikov pred božičem po domovih. Če vaši sorodniki želijo obisk duhovnika, prosim sporočite v župnišče.

V petek bo prvi sveti večer. Doma blagoslovite in pokadite vaše domove ter molite rožni venec.

Prihodnja nedelja bo praznik Svete družine. Kulturno društvo Groblje vabi na odprtje 9. razstave slovenskih jaslic, ki bo v nedeljo 26. decembra ob 15.00 uri v kulturnem domu Groblje. Ogled razstave bo možen od 27. decembra do 5. januarja od 10.00 do 12.00 ter od 15.00 do 18.00.