Verouk 2020/2021

Pred nami je novo šolsko in veroučno ter pastoralno leto.

Vpis za prvi razred osnovne in prvi letnik srednje šole (bodoči birmanci) bo v ponedeljek 31. 8. od 8.15 do 10.00 in v torek 1. 9. od 15.00 do 18.00 v župnijski pisarni. Za vpis v prvi razred potrebujete tudi podatke o krstu otroka, če je bil krščen v drugi župniji, torej krstni list ali družinsko knjižico (če ste starša cerkveno poročena).
Za prvi in drugi razred veroučencev bo mogoč tudi verouk po metodi kateheze dobrega pastirja. Otroka h katehezi dobrega pastirja vpišite tam, kjer bo potekal vpis za klasični verouk.

Vpis za 2., 3., 4. in 5. razred bo v sredo, 2. 9. od 17.00 do 18.15 v župnijskem domu.

Vpis za 6., 7., 8. in 9. razred bo v četrtek, 3. 9. od 17.00 do 18.15 v župnijskem domu.

K vpisu s seboj prinesite izpolnjen vpisni list (klikni). Prosimo, da nosite zaščitno masko in upoštevate varnostno razdaljo.

Ker so veroučna spričevala še pri nas, naj jih prinesejo le tisti, ki jih niso prinesli lani. Spričevala boste prejeli ob koncu veroučnega leta.

Učbenike in delovne zvezke lahko kupite sami v katoliških knjigarnah, lahko pa jih kupite ob vpisu. V dekaniji Domžale dodajamo še prispevek za ogrevanje v simbolni višini 20 € ter za 1 uro kateheze 10 € na posamezno družino. To skupno znese na družino 30 €. Če je družina v materialni stiski, prispevka ni potrebno plačati. Če ne zmore plačati niti delovnih in liturgičnih zvezkov, jih župnija podari, knjigo pa posodi. Denar ne sme biti razlog, da otroci vernih staršev ne bi hodili k verouku in k sveti maši.

Cenik učbenikov

Poleg veroučnih knjig in delovnih zvezkov priporočamo, da se naročite na edino otroško versko revijo Mavrica. Deset številk stane 39,90 €. Za starejše od 12 let priporočamo revijo Najst. Šest številk stane 27,00 €.

Pevske vaje Otroškega pevskega zbora Angelčki bodo v letošnjem letu potekale po dogovoru, odvisno od epidemiološke situacije. Predvideni termin pevskih vaj bo ob sredah ob 17.00.
Kdor bi želel pri zborčku sodelovati in prejemati obvestila o pevskih vajah, naj se oglasi po elektronski pošti na 1neza.hribar@gmail.com.