Tiha nedelja

Izšla je nova številka Družine. V njej je intervju z novim generalnim tajnikom Slovenske karitas Petrom Tomažičem. Nosečnost v času COVID-19.

Izšla je nova številka Ognjišča. V njem piše, zakaj hren peče. Rafaelo 500 let po smrti.

Od 29. marca do 4. aprila bo potekal radijski misijon na radiu Ognjišče. Vabljeni k poslušanju.

Samoizolacija se nadaljuje. Če bi bilo življenje normalno, bi v soboto vpisoval svete maše za maj in junij. Tako za svete maše, ki jih z
gospodom Štefanom mašujeva zasebno, lahko oddaste v poštni
nabiralnik. V kuverto napišete namen in datum, kdaj bi radi imeli
sveto mašo, ter telefonsko številko, da vam nazaj sporočim, da sem prejel vaše sporočilo in dar za sveto mašo, ki je priporočen 20 €. ter tudi povem,
ali je željen datum še prost.

Tako kot za šolo, tudi za verouk doma predelajte snov.

V nedeljo bo cvetna nedelja. Škofje so v torek 24. marca po videokonferenci imeli 23. redno sejo, na kateri so sprejeli navodila za obhajanje velikonočnih praznikov. To si lahko ogledate na spletni strani Slovenske škofovske konference in župnije Mengeš.

Na cvetno nedeljo bo v Mengšu sveta maša ob 10h v zaklenjeni župnijski cerkvi brez navzočnosti vernikov. Verniki doma pripravite zelenje z vrtov ali butare in jih blagoslovite z blagoslovljeno vodo.

Vabljeni k ogledu svete maše v nedeljo ob 10.00 na TV SLO 2 in tedenskega nagovora nadškofa Zoreta na TV SLO 1 ob 11.30.

Tudi vsak dan med tednom so svete maše po radiu Ognjišče ob 19.00. Pa tudi nekatere župnije predvajajo svete maše preko WWW ali FACEBOOK-a.

Sedaj je čas, da naredimo vsaj nekaj tistega, česar zaradi hitrega tempa
življenja čez leto ne zmoremo.

Misel: “Ponižen človek se ne boji neuspeha. Dejansko se ne boji ničesar, niti sebe, kajti popolna ponižnost vključuje popolno zaupanje v moč Boga, pred katerim nobena druga moč nič ne pomeni in za katerega nobena stvar ni ovira. Ponižnost je najzanesljivejše znamenje moči.” (Tomas Merton)

Mašni nameni: