PastoralaSrečanja

Slomškovo bralno priznanje

Pred nami je novo bralno leto za Slomškovo bralno priznanje z geslom “Kjer je naša ljubezen, tam naše srce, naš zaklad” (bl. Anton Martin Slomšek). Digitalizacija našega sveta je še pomnožila besede, podatke in misli, ki jih vsak dan sprejemamo. Zato je toliko pomembneje, da zapisane besede izbiramo zavestno. Čeprav odsevajo svet, v katerem živimo, naj segajo globlje. Naj vodijo k boljšemu in lepšemu odnosu do Boga, samega sebe, bližnjega in stvarstva.

Slomškovo bralno priznanje tudi letos v naši župniji poteka tako za otroke kot odrasle. Na voljo je zloženka s predlaganimi knjigami za otroke. V posameznih triletjih je po pet knjig posebej označenih. Otroke posebej spodbudimo, da v svoj izbor uvrstijo vsaj eno izmed teh posebej izpostavljenih.

Dodajamo pa tudi nov knjižni izbor knjig za odrasle bralce. Povabljeni, da k branju spodbudite tudi svoje prijatelje in znance.

Srečanja za otroke in za odrasle bodo potekala v župnijskem domu, vedno v petek ob 17h, na naslednje datume: 2. 12. 2022, 13. 1. 2023, 10. 3. 2023 in 12. 5. 2023.

Knjige za otroke so razdeljene v štiri starostne skupine, seznam je dostopen na zloženki. (klikni)

Seznam priporočenih knjig za odrasle si lahko ogledate na tej povezavi. (klikni)

Družine, otroci in odrasli, prisrčno vabljeni k branju in veselimo se tudi naših skupnih srečanj!