PastoralaSrečanja

Slomškovo bralno priznanje

Z veseljem sporočamo, da bomo letos ponovno organizirali srečanja v okviru Slomškovega bralnega priznanja – SBP. K branju vabimo družine, otroke in tudi odrasle.

Slomškovo bralno priznanje (SBP) je bralno gibanje, ki želi ob zgledu bl. Slomška povezati vse generacije.
V projekt so vključeni predšolski otroci in njihovi starši, osnovnošolski veroučenci in odrasli bralci. Namen dejavnosti je spodbujanje branja kakovostnih knjig z duhovno (krščansko ali splošno etično) tematiko. Po zgledu bl. Antona Martina Slomška SBP prinaša pester izbor književnih naslovov, naravnanih k temu, da bi »materina beseda cvetela in rodila žlahtnega sadja omike«. Vstopamo v 22. leto branja za Slomškovo bralno priznanje, ki bo potekalo pod geslom: “Pogosto majhna reč veliko velja.” Knjiga je v teh nepričakovanih in nenavadnih časih, napolnjenih z zasloni najrazličnejših oblik, ostala prijetno in varno zatočišče. Odstira nam nova svetovja, nas vabi na potovanja domišljije in postavlja izzive za naše vsakdanje izbire.

Knjige za otroke so razdeljene v štiri starostne skupine, seznam je dostopen na zloženki. (klikni)

Seznam priporočenih knjig za odrasle si lahko ogledate na tej povezavi. (klikni)

Nekaj knjig je na voljo v župnišču, sposodite pa si jih lahko tudi v Knjižnici Mengeš.

Prvo srečanje za družine, otroke in odrasle bo v petek, 10. decembra 2021 ob 16.30 v župnijskem domu.

Veseli bomo, če se boste na srečanje prijavili po elektronski pošti sbp.menges@gmail.com. Na tem elektronskem naslovu boste dobili tudi vse dodatne informacije, ki vas utegnejo zanimati v zvezi s Slomškovih bralnim priznanjem.

Družine, otroci in odrasli, prisrčno vabljeni k branju in veselimo se prvega srečanja!